Danh mục sản phẩm
blog

Sau s-au schimbat vreodată ca urmare a investigațiilor clinice?

Există, de asemenea, o literatură variabilă privind asocierea o tratare a depresiei cu acizi grași omega-3, unele referințe favorabile, altele nu.

Poate exista o validitate fiziologică a conceptului și OHSU a avut într-adevăr un studiu: Uleiul de pește pentru tratamentul depresiei la pacienții cu scleroză multiplă, care a fost finalizat. acum 4 ani. Din câte pot stabili că nu a fost încă publicată în niciun jurnal. Tot ce pot găsi este rezumatul:

Lynne Shinto, MD (Oregon Health Science University) și colegii săi au administrat 6 grame/zi de acizi grași omega-3 (ulei de pește) sau placebo inactiv (ulei de soia) la 31 de persoane cu SM care au avut depresie ușoară până la moderată timp de trei luni. Ambele grupuri s-au îmbunătățit pe scara depresiei; nu au existat diferente semnificative. Cu toate acestea, grupul cu omega s-a îmbunătățit semnificativ mai mult decât grupul placebo pe o măsură a cogniției (PASAT). Sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma această constatare.

Asta e dovada? Serios? Un rezumat în care datele nu arată diferențe pentru depresie? Ah, dar aceasta este una dintre diferențele continue dintre SBM și SCAM: SBM are un angajament față de adevăr, evident, nu o prioritate jurnalistică ridicată. După ce am luat uleiuri de pește în trecut, aș fi cel mai curios cât de eficient a fost placebo la imitarea uleiului de pește, eructam mereu gustul tonului vechi.

Yoga este o formă de activitate fizică care ar trebui să aibă beneficii, deși articolul pe care l-am găsit de la OHSU nu a fost chiar atât de impresionant:

Seniorii sănătoși care participă la o clasă de yoga sau exerciții fizice de 6 luni nu au arătat diferențe în funcția cognitivă în comparație cu un grup de control pe lista de așteptare. Intervenția de yoga a produs îmbunătățiri ale măsurilor de calitate a vieții care nu au fost observate în grupul de exerciții și, de asemenea, îmbunătățiri ale măsurilor fizice legate de intervenția în sine (de exemplu, standul cronometrat cu un picior și flexibilitatea de aplecare înainte).

Este o hârtie cu adevărat ciudată. Ei spun

Nu a existat niciun efect al grupului de atribuire asupra vreuneia dintre funcțiile cognitive sau măsurile de vigilență, care au inclus măsurile de rezultat primar pentru acest studiu.

si arata datele. Apoi spun ei

Măsura SF-36 a calității vieții a demonstrat un efect semnificativ de grup de atribuire de yoga asupra vitalității/energiei și oboselii (P = .006), rol-fizic (P = .001), durerea corporală (P = .006), socială funcționarea (P = .015), și scala fizică compozită (P = .005). Nu au existat efecte asupra stării de spirit, așa cum sa evaluat cu POMS sau CESD-10. Pe MFI, activitatea redusă a fost mai bună în grupul de yoga (P = .015), dar nu a existat nicio diferență la celelalte subscale.

Amenda. Dar ei nu publică datele care duc la valorile p pentru a ști dacă semnificația statistică reprezintă într-adevăr semnificație clinică. Trebuie să le credem pe cuvânt, așa că nu pot spune cu adevărat că au „dovedit” ceva despre yoga la vârstnici. Dar din nou, singurul lucru alternativ fie la dietă, fie la exerciții fizice este publicitatea.

Rețineți că sunt doar în primul paragraf și, cu un pic de săpătură, mai mult decât a făcut autorul, evident,  găsesc erori. Încrederea mea în veridicitatea Portland Alternative Medicine Guide dispare rapid.

„Este o greșeală capitală să teoretizezi înainte de a avea date. În mod insensibil, cineva începe să răstoarne faptele pentru a se potrivi teoriilor, în loc de teorii pentru a se potrivi faptelor.” Primul detectiv consultant din lume ar fi îngrozit.

Al treilea paragraf prevede

Cu 40 la sută dintre adulții americani care folosesc o formă de medicină naturistă – și un naturist sau acupuncturist aparent în fiecare bloc Rose City – ne-am gândit că este timpul să oferim un primer local.

Acel vechi trop. Suspin. Procentul se bazează întotdeauna pe definirea diferitelor forme de dietă și exerciții fizice și tehnici de relaxare ca „alternative”. Potrivit NCCAM, cele trei mari sunt „produse naturale” (suplimente), respirație profundă și meditație. Utilizarea terapiilor alternative este în primul rând pentru probleme de autolimitare sau durere și foarte puțini folosesc terapii alternative pentru probleme grave sau care pun viața în pericol. Dar, în afara chiropracticii, la 8,6%, majoritatea americanilor se pare că nu folosesc terapiile care nu se bazează pe realitate, care alcătuiesc o mare parte din curriculumul nostru „venerat” al școlilor.

Medicina chinezeasca

Încep cu Medicina Chineză și arată o mână fără mănuși care se apropie de ace introduse de-a lungul coloanei vertebrale a cuiva. Munca a fost progresiv lentă în ultimul deceniu, deoarece sistemul meu de sănătate a fost foarte agresiv în instituirea politicilor și procedurilor de eliminare a infecțiilor dobândite în spital, cu mare succes. Este frumos că acupuncturiștii continuă să folosească tehnica neglijentă, astfel încât să am o infecție cu SARM sau două de care să am grijă.

Ei notează https://produsrecenzie.top/ că interesul Americii pentru acupunctură a început în 1972:

… un reporter al corpului de presă pe nume James Reston a simțit brusc o durere înjunghiătoare: apendicită. Operația sa la Spitalul Anti-Imperialist din Beijing a decurs fără probleme, dar pentru durerile abdominale severe care au urmat, pe care chinezii le-au tratat cu acupunctură. Reston a lăudat tehnica străveche în New York Times, iar medicii americani au remarcat.

Ce a scris de fapt domnul Reston despre experiența sa?

Am avut un disconfort considerabil, dacă nu durere, în a doua noapte după operație, iar Li Chang-yuan, doctor în acupunctură la spital, cu aprobarea mea, mi-a introdus trei ace lungi și subțiri în partea exterioară a cotului drept și sub genunchi și le-a manipulat pentru a le stimula și a ameliora presiunea și distensia stomacului.

Asta mi-a făcut valuri de durere să treacă prin membrele mele și, cel puțin, a avut ca efect să-mi distragă atenția de la suferința din stomac. Între timp, Dr. Li a aprins două bucăți dintr-o plantă numită ai, care arăta ca cioturile arzătoare ale unui trabuc ieftin spart și le-a ținut aproape de abdomenul meu, în timp ce ocazional învârtea acele în acțiune.

Toate acestea au durat aproximativ 20 de minute, timp în care îmi amintesc că m-am gândit că este o modalitate destul de complicată de a scăpa de gazele de pe stomac, dar a existat o relaxare vizibilă a distensiunii presiunii în decurs de o oră și nicio reapariție a problemei după aceea.

Portland Monthly greșește din nou. „Disconfort considerabil dacă nu durere” nu este chiar același lucru cu „dureri abdominale severe”. Gazul postoperator este neplăcut și o problemă autolimitată. Tratează o problemă care se ameliorează de la sine, apoi creditează intervenția.

Ei notează că „Medicina tradițională chineză” (MTC) include

…folosirea (a) acupuncturii, ierburilor, terapiei dietetice, moxibustiei (arderea ierburilor în apropierea anumitor puncte ale corpului), cupării (folosind căldura și o cană de sticlă pentru a crea o aspirație pe piele) și alte practici pentru a restabili qi-ul (sau „forța vitală”) a corpului.

Ei nu menționează că toate cele de mai sus nu au nicio bază în realitate și niciunul nu are beneficii pentru nicio descoperire obiectivă și abia dacă au niciun efect asupra finalului subiectiv al durerii și că întregul efect subiectiv al acupuncturii poate fi explicat în întregime de părtinire din partea a pacientului si a practicianului. Cineva a menționat că „umorul” meu este oarecum repetitiv. Poate un articol despre acupunctură să evite jocurile de cuvinte cu ace? Nu.

PÂNĂ LA PUNCTUL

Oamenii negativi au criticat mult timp studiile de acupunctură pentru că nu sunt concludente. Dar în octombrie anul trecut, o prezentare generală publicată în Archives of Internal Medicine a concluzionat că acupunctura a depășit analgezicele fără prescripție medicală și alte medicamente standard pentru persoanele care suferă de osteoartrită, migrene și dureri cronice de spate, gât și umăr”.

Din nou cu limba. Naysayer nu este un termen pozitiv. Definiți naysayer: cineva care citește cu atenție literatura medicală cu o înțelegere a diferitelor părtiniri și erori metodologice care pot compromite grav rezultatele unui studiu clinic. Da. sunt un dezamăgitor. Studiile bine făcute nu sunt neconcludente, au demonstrat că acupunctura nu face nimic. Traiectoria testelor clinice de acupunctură, la fel ca toate studiile clinice pentru tratamente care nu se bazează în realitate, este din ce în ce mai bine realizate studiile demonstrează un efect în scădere până când studiile excelente (cele care înlătură toate părtinirile potențiale) nu dezvăluie niciun efect.

Cel mai critic factor în studiile clinice este orbirea: dacă pacientul sau medicul știe că primesc acupunctură sau placebo, atunci acupunctura funcționează. Dacă procesul este orbit, nu. Ca să-l citez pe dr. Novella 

Meta-analiză Vickers de acupunctură (la care se face referire de Portland Monthly), în ciuda afirmațiilor autorilor, nu dezvăluie nimic nou despre literatura de acupunctură și nu oferă suport pentru utilizarea acupuncturii ca intervenție medicală legitimă. Datele arată că există o mare diferență de rezultat atunci când se face o comparație neoarbă între tratament și niciun tratament – un rezultat nesurprinzător care nu are relevanță clinică și nu spune nimic despre acupunctura în sine.

Comparația dintre acupunctura adevărată și acupunctura simulată arată doar o mică diferență, care probabil nu este semnificativă sau perceptibilă clinic. Mai important, această mică diferență se încadrează bine în gradul de părtinire și zgomot care sunt inerente studiilor clinice. Prejudecățile cercetătorilor, părtinirea publicării, efectele periferice și gradele de libertate ale cercetătorilor sunt mai mult decât suficiente pentru a explica o astfel de mică diferență. Cu alte cuvinte – aceste date sunt insuficiente pentru a respinge ipoteza nulă, chiar dacă nu luăm în considerare improbabilitatea ridicată a acupuncturii.

Mai mult, meta-analiză în sine este un instrument imperfect care adesea nu prezice rezultatele unor studii clinice mari, riguroase și definitive. Cele mai bune studii de acupunctură, cele care sunt bine orbite și includ acupunctura placebo, nu arată efecte specifice.

Un exemplu clasic al problemei cu o meta-analiză: când strângi plăcinte separate de vaci într-o grămadă mare, nu obții aur.

Ei notează că

Acupunctura urechii (numită și terapie auriculară) a fost folosită de mult timp pentru a ajuta oamenii să renunțe la drogurile care creează dependență, inclusiv nicotina.

Poate fi folosit, dar asta nu înseamnă că este eficient. Studiile clinice care evaluează acupunctura urechii nu arată nicio eficacitate pentru fumat, cocaină sau alcool și nu pot găsi studii clinice bune pentru dependența de heroină. Nici NADA (National Acupuncture Detoxification Association) nu s-a dovedit a fi eficienta. Așa cum este întotdeauna cazul, cu cât studiul este mai bine controlat prejudecata potențială, cu atât efectul este mai mic. Ceea ce contează probabil este relația cu pacientul și nu înșelătoria specială, chiar dacă o capsă în ureche are efecte subiective.

Staplepunctura, care este manipularea manuală a unei capse chirurgicale implantate în concha urechii, a fost raportată că ameliorează simptomele de sevraj cel puțin parțial la aproximativ 40% dintre subiecți.

Și de ce dau scurt la acupunctura mâinii, limbii, piciorului, japoneză și germană MAP (MikroAkuPunktSysteme), nu știu. Poate, cum ar fi încercarea de a decide asupra formei valide de astrologie (indiană, europeană, mayașă), răspunsul real este că toate sunt bunkum.

Urmează reclamă pentru un acupuncturist local și un acupuncturist pentru urechi.

Naturopatia.

NATUROPATIA se bazează pe o premisă simplă: corpul tău are capacitatea de a se vindeca singur… Astăzi, medicina naturistă cuprinde o gamă largă de terapii moderne și tradiționale, inclusiv nutriție, plante medicinale, homeopatie, hidroterapie, masaj și chiar medicina chineză.

Este o premisă simplă până când îți dai seama că oamenii au folosit capacitatea corpului de a se vindeca de la începutul timpurilor și rezultatul a fost moarte timpurie nesfârșită și suferință inutilă. O mare parte a lumii se bazează încă pe capacitatea corpului de a se vindeca singur. Aruncarea mâinii: cine vrea să primească îngrijiri medicale în Uganda? M-am gândit eu. Am mai pus întrebarea: au existat terapii SCAM care au condus la vreo îmbunătățire a condiției umane? Sau orice inițiativă de calitate pentru a îmbunătăți rezultatele și a crește siguranța pacienților? Sau s-au schimbat vreodată ca urmare a investigațiilor clinice? Nu, nu și nu.

Cu toate acestea, medicii naturisti sunt instruiți în terapii ineficiente și, așa cum s-a discutat într-o postare anterioară, de obicei nu au experiență postuniversitară. Cei mai mulți sunt studenți la medicină slab pregătiți, eliberați în lume pentru a se juca fără supraveghere. Face următoarea secțiune, cum să alegi un alt document, cu atât mai deprimantă.

Simt simpatie pentru alții atunci când încerc să aleg un medic. Nu există nicio posibilitate ca o persoană obișnuită să știe care sunt seturile de abilități ale medicului și există problema dacă vă veți înțelege cu medicul dumneavoastră. Nu toate personalitățile se îmbină. Ei sugerează o varietate de abordări în esență inutile pentru determinarea unui alt document. Spre deosebire de un medic occidental, la care se referă medicii bazați pe realitate în text. Din moment ce homeopatia și hidroterapia sunt inventate în vest, sunt medicii naturisti occidentali? Prefer în continuare termenul de doctor bazat pe realitate și aș sugera să se pună o întrebare simplă. Folosești homeopatia? Dacă răspunsul este da, atunci practicianul este divorțat de o practică bazată pe știință a medicinei și ar trebui evitat.

Urmează apoi o reclamă pentru o fitoterapie și o naturistă care (surpriză) își vinde propria linie de suplimente. Mulți furnizori alternativi sunt proprii lor Big Pharma. Nu există un potențial conflict de interese, nu-i așa? O parte a reclamei este o poveste emoționantă a unei femei cu displazie cervicală de grad înalt, care a fost vindecată printr-un amestec natural de ierburi:

După mai puțin de trei luni de luat zilnic suplimente (acid folic, seleniu, vitamina C, extract de ceai verde și DIM, un nutrient concentrat care se găsește în broccoli și alte legume crucifere) și un tratament cu supozitoare care includea vitamina A și ceaiul verde, ea displazia dispăruse complet. „Ginecologul meu a căzut falca”, spune Allen. „Nu-i venea să creadă.”

Sună ca un triumf impresionant al abordării naturale, nu? Ei bine, nu atât de mult, deși de atunci trebuie să ne întrebăm despre ginecologul ei

La femeile care sunt imuno-competente, multe leziuni de grad scăzut sau CIN1 vor regresa în cele din urmă fără intervenție (1, 2). Ratele de regresie raportate variază până la 58% pe parcursul a 24 de luni (3). Un procent foarte mic (~2%) va evolua spre leziuni de grad înalt.

În schimb, majoritatea leziunilor de grad înalt sau CIN2/3 sunt considerate a fi mult mai probabil să persistă decât să regreseze. Cu toate acestea, ratele raportate de regresie spontană variază de la 6% la 50%, în funcție de criteriile de diagnostic și de durata urmăririi (4). Riscul de progresie spre cancer invaziv la 24 de luni la femeile cu leziuni de grad înalt este de ~1% până la 2%.

Deci, triumful natural asupra cancerului este mult mai probabil să urmăriți o rezoluție spontană și să luați meritul. Aceasta este o practică medicală vicleană. Când pacienții se îmbunătățesc, luați întotdeauna creditul. Când nu o fac, da vina pe altcineva.

Terapia prin atingere

Atingerea umană este importantă. Maimuțele care sunt îngrijite se relaxează ca urmare a faptului că sunt atinse și tuturor le place un masaj bun. Maimuțele, cel puțin, nu trebuie să adauge un strat de prostii la amestec:

Dar, dincolo de masajul tradițional pentru ameliorarea durerii, vindecarea leziunilor sportive și calmarea stresului și a depresiei, există și alte tratamente tactile, cum ar fi terapia cranio-sacrală pentru dezechilibre musculo-scheletice și Reiki, o vindecare energetică cu atingere ușoară pentru așa-numitul câmp biologic al corpului.

Calendar

Tháng Sáu 2023
H B T N S B C
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Chuyên mục

Phản hồi gần đây